Succesverhaal: Donathy

Succesverhaal: Donathy

“Ik wil de beste bodybuilder uit mij krijgen. Ik hou van de stijl en manier van leven. Ik wil hier ook beter in worden en zoveel mogelijk over leren.” – Donathy

Donathy is al lang klant bij Coaching Collective en was één van de eersten die bij Coach Jonas kwam aankloppen om zijn lichaam naar het volgende niveau te brengen.

“Toen ik nog in Gent trainde werd ik door de omgeving gemotiveerd om bodybuilding competitie te doen. Jonas trainde er toen ook en begon juist aan zijn coachingscarrière en hij sprak mij aan.”
– Donathy

In het voorjaar van 2018 zette Donathy de begeleiding verder en bereidde zich voor op zijn eerste natural bodybuilding wedstrijd.

Op 18 mei was het zo ver. Donathy won bij de junioren twee maal die dag en selecteerde zich voor het Europees Kampioenschap in Barcelona! Helaas moest hij hier voor passen, wegens andere verplichtingen. Wat uiteindelijk heel erg zuur werd: de nummer twee van die dag ging naar Barcelona en werd daar Europees kampioen.

Als we aan Donathy vragen hoe de begeleiding bij Coaching Collective een meerwaarde was dan antwoordt hij:

“Vooral door de kennis van Jonas. Ik wist niet voor ik in begeleiding ging dat ik nog zoveel kon bijleren over trainen en voeding. Ik leer nog steeds bij. […] Na het eerste gesprek wist ik dat Jonas voor mij de juiste man op de juiste plek was. 3 jaar later ben ik nog steeds klant bij hem.”
– Donathy

In de zomer van 2020 startte Donathy zijn voorbereiding voor zijn tweede wedstrijdseizoen. Hij zou revanche nemen voor die gemiste kans in 2018. Helaas mocht het niet zijn, de Corona-maatregelen werden 24 uur voor het Belgisch kampioenschap verstrengd en de wedstrijd werd geannuleerd.

We zijn bij Coaching Collective sowieso erg trots op iedereen die in 2020 sportieve wedstrijdambities had. Het is niet evident om alles te geven en te weten dat het misschien allemaal voor niets kan zijn, maar wetende hoe Donathy zich voor de volle 100% in die maanden heeft gesmeten is het erg hard om te aanvaarden.

Gelukkig is de sportcarrière van een natural bodybuilder erg lang. Kijk maar naar de atleten in de Masters categorieën (+40, +50 & +60 jaar!). Een bodybuilder zonder doping is zoals goeie wijn en wordt beter met de jaren.

Donathy heeft dus nog genoeg tijd om titels te pakken en zijn fysiek te verbeteren, hij is ook erg gebrand om een goede spieropbouw fase te plannen de komende maanden!

“Mijn doel was om bodybuilder te worden en om ook competitie te doen. In het begin had ik heel weinig structuur en focus, zowel met mijn voeding als in mijn dagelijks leven. Ik vergat al eens een afspraak of ik ging soms maar 2 keer trainen. In vergelijking met nu… Ik ben meer gefocust. Ik heb mezelf veel meer onder controle, ik ben bewuster in wat ik doe. Ik heb al 2 maal een bodybuilding wedstrijdprep doorlopen en in zo’n fases in mijn leven kom ik er telkens mentaal sterker uit.. Dit zou me niet gelukt zijn zonder goeie begeleiding.”
– Donathy