Succesverhaal: Jasin

Succesverhaal: Jasin

“Als coach moet je veel mensen helpen motiveren om actie te ondernemen, maar een even groot deel moet net worden afgeremd om te leren doseren. Jasin was iemand uit deze laatste categorie, en dat sierde hem bij de start van de begeleiding en onderscheidt hem vandaag door hier controle op te krijgen.”

(onderstaande werd geschreven uit de belevingen van Coach Jonas)

 

Toen ik in 2017 begon als Personal Trainer leerde ik in de zomer van dat jaar Jasin beter kennen. We waren allebei op een wetenschappelijk congres en raakten dat weekend aan de praat over krachttraining en een gezondere levensstijl.

 

Ik herinner me dat ik dat weekend voor de eerste keer in m’n leven voor een groot publiek moest spreken. Het labo waar ik toen in hoofdberoep werkte, had me de kans gegeven om de resultaten van een onderzoek voor te bereiden en te presenteren. Ik nam toen erg veel hooi op mijn vork: mijn bijberoep als Personal Trainer begon in uren mijn hoofdberoep te evenaren, ik was nog altijd natural bodybuilder in hart en nieren en op het einde van die maand ging ik trouwen.

 

Ik weet nog dat ik vloekte om dat weekend te vertrekken, omdat het congres eigenlijk niet meer ‘on top of my list’ stond, een erg egoïstische ingesteldheid als ik daar op terug kijk. Maar zonder dat congres ging Jasin waarschijnlijk nooit mij als coach hebben opgezocht.

 

We werkten doorheen de jaren aan spieropbouw en algemene fitheid. Het opbouwen van werkcapaciteit in zijn training bleek een grote focus te zijn in het begin. We leerden een balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid, om zo symptomen van overbelasting te vermijden.

 

Jasin bouwde meer spiermassa doorheen de jaren en verlaagde niet alleen zijn vetpercentage maar hield dit ook op peil zonder terugval, wat vaak een groot struikelblok is na elke periode van afvallen.

 

Jasins succesverhaal heeft voor mij een grote persoonlijke waarde. Mijn activiteiten als Personal Trainer en Online Coach zijn sinds het begin erg veranderd, maar Jasin gaf zijn vertrouwen in mijn vaardigheden door die vlotte babbel dat ene weekend op dat congres. Nog voor ik testimonials, reviews, professionele website en apps had. En daar ben ik hem oneindig dankbaar voor.

(Old school video van najaar 2017, na enkele maanden samenwerking.)

Als coach moet je veel mensen helpen motiveren om actie te ondernemen, maar een even groot deel moet net worden afgeremd om te leren doseren. Jasin was iemand uit deze laatste categorie, en dat sierde hem bij de start van de begeleiding en onderscheidt hem vandaag door hier controle op te krijgen.

 

Deze zomer werkte Jasin succesvol zijn doctoraat af. Ik volgde zijn verdediging online door de Corona maatregelen. Dat was misschien voor mij geen slechte zaak, want ik had een smile van oor tot oor, het ging er misschien wat vreemd hebben uit gezien voor mensen die onze band niet kenden.

Jasin, een diepe buiging voor jou, en ik hoop er nog erg veel voor jou te maken. Enorm trots!

 

Je coach én supporter,

Jonas