Succesverhaal: Rik

Succesverhaal: Rik

“Ik merk dag en nacht verschil qua resultaat: lichamelijk en hoe ik over gezondheid denk.” – Rik

Vandaag delen we het succesverhaal van Rik met jullie!

“Ook al hangen resultaten grotendeels van jezelf af, ik bleef geloven dat ik het kon door de steun van Coaching Collective.”
– Rik

Rik is sinds hij begon met sporten een drietal jaar geleden 20 kg verloren… Een heel straffe prestatie! Maar toch is het niet wat het voor ons werkelijk een succesverhaal maakt! Naast de begeleide trainingen en het voedingsadvies die Rik kreeg, hebben we de meeste bewondering voor de shift in mindset die Rik heeft afgelegd in die tijd.

Hij kwam langs op zijn kennismakingsgesprek met de woorden: ‘Ik ben een klokkijker, ik hou er niet van om te sporten. Maar het moet.’

“De coaching hielp mij om vol te houden en mijn doelen te bereiken.”
– Rik

Doorheen de maanden probeerden we te ondervinden wat Rik specifiek niet onprettig vond om te doen qua beweging en krachttraining. Rik houdt er bijvoorbeeld niet van om complexe choreografieën uit te voeren of snel voetenwerk, iets wat hij regelmatig voorgeschoteld kreeg toen hij vroeger ging sporten. Het was een grote frustratiefactor in zijn sportervaring. We identificeerden wat er van belang was voor Rik om vooruitgang te maken, en lieten hem focussen op zijn sterke fysieke eigenschappen. We hebben weinig klanten die zo sterk een barbell row kunnen uitvoeren als hij!

We merkten dat het groepsgevoel in de small group trainingen en de nodige humor een sterke factor was om Rik terug te laten keren naar onze sessies. Het fysieke resultaat in de lange termijn kwam voort uit het volhouden van Rik doorheen de maanden, en daar zijn we ongelooflijk fier op.

Een quote van Rik om af te sluiten:

“Vroeger ging ik nooit gedacht hebben dat ik zelf fysiek sterk kon zijn. Als er iets zwaar verplaatst moest worden, dan had ik daar altijd mannetjes voor.” – Rik