Bezoek Context Gym

De mens is gemaakt om te bewegen en buiten te zijn.

Vorige week kwamen het 5de en 6de leerjaar van Freinetschool De Tandem bij ons op bezoek in onze buitenfitness Context Gym.

We lieten hen even mee sporten en enkele zaken in de fitness uit proberen.

We vertelden ook over onze job als Personal Trainer en fitness coach. Hoe we mensen op verschillende manieren ondersteunen naar een fitter en gezonder leven.

Het traditionele voedingsverhaal kwam aan bod: hoe een klusjesman of metser alles in ons lichaam bouwt en onderhoudt door wat we eten.

Maar we vonden het ook erg belangrijk om te vertellen wat sporten en bewegen met ons lichaam en geest doet. We zeiden niets over ons lichaamsgewicht controleren of grotere biceps doen groeien of andere clichés waar we ons als volwassenen aan laten vangen.

We vertelden over hoe goed het voelt om je hoofd al sportend leeg te maken na een dag Zoom meetings. Of hoe de frisse lucht helpt om je gedachten te formatteren en op een rijtje te zetten.

We gaven voorbeelden van ouders die makkelijker en langer met hun kinderen konden ravotten. Of mensen die zich 10 jaar jonger voelen omdat ze merken niet meer uitgeput te zijn na een twintigtal trappen lopen.

We vinden dit een heel belangrijk verhaal naar kinderen toe: dat sporten, bewegen en jezelf goed voeden niet louter cosmetische ingrepen zijn die vooral als een ‘ongemak’ aanvoelen.

Maar dat ze in de eerste plaats een verrijking zijn voor jezelf, maar ook een noodzaak om je goed in je vel te voelen.

De mens is gemaakt om te bewegen en buiten te zijn.

In Context Gym is er van beide zaken meer dan genoeg. Kom het buiten sporten gerust eens proberen!

Anne, Lennert, Robin en Jonas

Contacteer ons