Succesverhaal Hannes

Succesverhaal: Hannes

“Ik ben gespierder, slanker, sterker en heb mijn gezondheid onder controle.” – Hannes

Vandaag delen we het succesverhaal van Hannes met jullie!

Hannes is bijna een jaar lid in onze buitenfitness Context Gym. Door middel van Small Group Training is hij bij ons terug gestart met sporten. We luisterden aandachtig naar Hannes’ zijn verhaal en wat zijn doelstellingen waren, hij wilde zich graag fitter voelen en er terug atletischer uit zien in de spiegel.

Doorheen de eerste weken waren we erg aandachtig voor de trainingsbelasting waar we Hannes aan bloot stelden. Hij lijdt namelijk aan de ziekte van Bechterew, waardoor gewrichten vaak chronisch ontstoken zijn. Ook is Hannes een druk bezette ondernemer, echtgenoot en vader waardoor tijd vrij maken voor jezelf geen evidentie is, maar het vaak wel noodzakelijk is om goed in je vel te zitten.

Door geleidelijk aan de trainingen op te bouwen, werden de klachten door de ziekte ook geleidelijk aan minder en minder. Bij een laatste controle volgden er zelfs felicitaties door de arts vanwege Hannes zijn evolutie, de krachttraining heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen!

Door de vermindering in klachten kon Hannes beter en succesvoller trainen, en hierdoor werden ook zijn ambities groter. De positieve invloed die het sporten met zich mee bracht, gaf hem moed en focus om ook zijn voedingspatroon onder handen te nemen. We analyseerden zijn voedingspatroon en gaven tips over hoe hij makkelijker zijn calorieinname kon beperken en meer eiwitten kon eten binnen zijn vegetarische levensstijl.

We volgden zijn vooruitgang op in periodieke gesprekken naast de trainingen in groep, en door dit tijd en ruimte te geven is Hannes er in geslaagd om op eigen houtje ongeveer 10 kg vetmassa te verliezen en aanzienlijk gespierder te worden. Maar het meest belangrijke? Hij heeft zijn nieuw lichaamsgewicht al een goeie 5 maanden stabiel gehouden. Dit betekent dat de verandering die Hannes maakte al goeie gewoontes zijn geworden, wat de essentie is van duurzaam vetmassa verliezen.

Nu de zomer voorbij is, heeft Hannes zijn trainingssessies in Small Group afgebouwd en aangevuld met trainingen die hij zelfstandig uitvoert in onze buiten fitness Context Gym. We zijn trots op hoe proactief Hannes blijft werken aan zijn gezondheid om een betere vader, echtgenoot en ondernemer te zijn!