Trainen in een hittegolf

Geen categorie

Trainen in een hittegolf

“De wil is hoger dan het kwik.”

Vanaf vandaag wordt er een hittegolf voorspeld, eind deze week bereiken we vlot de 30 graden. In deze huidige Corona problematiek, is een fitnesszaal zonder airconditioning hoogstwaarschijnlijk veel couranter dan de vorige zomers. 

Binnen trainen bij hete temperaturen is geen pretje. We merkten dat een paar van onze klanten zich hier zorgen om maakten bij het invullen van hun Weekly Check-in dit weekend. 

Eerst en vooral zouden we niet Coaching Collective zijn zonder de wetenschap er bij te nemen. De huidige gepubliceerde studies die trainen bij warm weer onderzochten, merkten verschillende positieve effecten op, voornamelijk bij cardiovasculaire prestaties. Maar hier willen we in deze post niet te veel over uit wijken.

De video van Coach Jonas is een antwoord op een weekly check-in van een bezorgde klant en gaat over hoe jouw mindset sterker is dan alles rond je. Als deze ijzersterk is, kan er weinig je stoppen.

We kunnen mensen alleen maar aanmoedigen om deze warme dagen hun trainingen verder te zetten. Je kan natuurlijk je voorzorgen nemen door voldoende water bij de hand te hebben, maar voor de rest is er geen excuus om je sportgewoontes volledig on hold te zetten.

Zie de hitte als wilskrachttraining, desondanks de temperatuur en andere externe factoren (zoals je mondmasker) verandert dit intrinsiek niets aan jouw mindset en vastberadenheid om te slagen in jouw doelstellingen. 

De wil is hoger dan het kwik.