Succesverhaal Alexandra – 80kg gewichtsverlies

Succesverhaal: Alexandra

Ik twijfelde of ik mijn oorspronkelijke gewichtsverlies wel kon behouden. Maar ik had nooit verwacht nog eens zoveel kilo’s af te vallen.” – Alexandra

Vandaag delen we het succesverhaal van Alexandra met jullie!

“Ik was op eigen houtje al een 40kg afgevallen, maar op een bepaald moment bewoog de weegschaal niet meer.”
– Alexandra

Alexandra kwam bij ons langs voor een introductiegesprek in oktober 2019. Ze was op eigen houtje al 40kg afgevallen door een gastric bypass. De kilo’s vlogen er in het begin heel erg snel af, maar na een tijdje bereikte haar lichaam een nieuw evenwichtspunt, waardoor ze niet langer gewicht verloor.

“Ik merkte na een eerste coachingsanalyse dat mijn relatie met voeding en bewegen me niet verder vooruit hielp. Dit was oorspronkelijk erg moeilijk voor mij om te veranderen. Ik had zo lang al een ander leven geleid. “
– Alexandra

De gastric bypass hielp Alexandra om minder te eten, in het begin had ze ook erg veel ongemakken om eten goed te verteren. Ze merkte dat ze na verloop van tijd specifieke voedingsmiddelen at die haar geen maaglast bezorgden, maar niet noodzakelijk voedzaam waren voor haar. Bovendien at ze terug veel meer dan ze dacht door deze caloriedense voedingsmiddelen te eten.

Weldra stagneerde het gewichtsverlies, voelde Alexandra haar lichamelijk nog altijd niet gezond en had ze ook het gevoel mentaal niet stevig in haar schoenen te staan. Het overeten van vroeger was een manier om stress te controleren, en nu dit minder makkelijk was door de bypass, miste ze een uitlaatklep in haar leven.

Alexandra startte een eerste proefmaand Personal Coaching met coach Jonas in Basic Fit Brugge Station. Tijdens de Personal Training werkten we de eerste weken voornamelijk op het verbeteren van Alexandra’s uithouding om langer te sporten, ook waren er bepaalde spieren en gewrichten die erg weinig belasting konden verdragen. We herinneren nog de eerste sets hip thrusts met kramp in de kontspieren, die we gelukkig nog konden weg lachen er na!

In onze buiten fitness Context Gym bouwden we geleidelijk aan Alexandra haar trainingscapaciteit op. We schreven een trainingsprogramma die haar volledige lichaam trainde om haar vetvrije massa te versterken en te verstevigen (een goede manier om vetverlies ook te behouden) en zorgden dat ze bijna elke training kon oefenen op het deadliften, want dit is één van de dingen zie ze erg plezierig vindt om te doen.

Alexandra wandelt heel veel tijdens de dag, waardoor het naar onze mening niet nodig was om haar beschikbare sporttijd nog overdreven in te zetten op cardiovasculaire training. Zeker omdat het ook niet de voorkeur was van Alexandra.

 

Alexandra haar eetpatroon was iets complexer om in kaart te brengen dan normaal. Voornamelijk door de fysieke ongemakken die de operatie bij haar teweeg had gebracht. We focusten ons voornamelijk op de grote belangrijke zaken: meer water drinken, meer eiwitrijk voedsel te eten en er voor te zorgen dat ze genoeg groenten en fruit at. Verzadiging, of zorgen dat de maag genoeg gevuld is tijdens het diëten, was minder een noodzaak bij Alexandra, vermoedelijk door haar operatie. We wilden voornamelijk werken aan het verminderen van het snoepen door op vastere tijdstippen een volwaardige maaltijd te eten.

 

De verandering in mindset om het lichaam te voeden voor wat het doet en allemaal wil doen, in plaats van altijd in de dieetsetting te blijven zitten, zorgde er voor dat de weegschaal terug daalde.

Dit gaf Alexandra het zelfvertrouwen om verder te werken en proberen telkens een beetje beter te doen. Er waren moeilijke dagen of periodes waar ze minder trainde (lowkey f*ck 2020!), maar telkens bouwde ze verder.

 

Vandaag, mei 2022, is Alexandra 80kg lichter dan 3 jaar geleden. Dat is een getal die tot de verbeelding speelt. We ondersteunen Alexandra verder om fysiek en mentaal sterker te worden. Haar gezondheidsreis is niet langer een afvallingsrace, maar een triomfparade voor wat haar lichaam allemaal toe in staat is!

Na 80kg gewichtsverlies is Alexandra’s gezondheidsreis niet langer een afvallingsrace, maar een triomfparade van wat ze allemaal kan!” – coach Jonas