Goeie voornemens

“After this, there is no turning back. You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I’m offering is the truth.” – Morpheus, The Matrix (1999)

 

Op het eind van deze week starten we een nieuw jaar. 1 januari is voor velen een nieuwe start om hun leven positief te veranderen. Er wordt vaak om gelachen en geminimaliseerd waartoe ‘goeie voornemens’ werkelijk in staat zijn.

 

Met geweldig goeie voornemers plannen we een nieuwe detox kuur om ons lichaam te ontgiften en/of te resetten, volgen we een soepdieet om de feestdagen-, corona- of zwangerschapskilo’s er af te hongeren en betalen we een goeie som geld voor de nieuwste fitnesshype die ons nog nooit zo miserabel en ‘out of shape’ heeft doen voelen.

Het zijn allemaal voorbeelden die deze tijd van het jaar gigantisch populair zijn, omdat ze op korte termijn heel snel resultaat kunnen geven. Maar steeds ervaren we dat deze snelle resultaten smelten met de eerste voorjaarszon en dat we terug zijn waar we begonnen, wachtend op het volgende crashdieet, pilletje of sapje. And the cycle continues…

 

Januari is echter voor een grote groep mensen wél een goeie start om nieuwe horizonten op te zoeken. Wat is de grootste gemene deler van deze succesvolle goeie voornemers? Het besef dat de intensiteit van wat je doet weinig waarde heeft als je het niet kan volhouden. We zijn allemaal experts in het afslanken, want we zijn er allemaal al eens in geslaagd, echter zijn er veel minder experts in het volhouden.

 

Gebruik de boost en het momentum van het nieuwe jaar om concrete en haalbare fitnessdoelen op te stellen. Bepaal voor jezelf waarom het écht belangrijk is voor jou(!) om te veranderen en zoek naar manieren om je eetpatroon en sportprogramma aan te passen zonder dat je je nieuwe leven hoeft te haten. Den aanhouder wint.

 

Indien je hier moeite mee hebt of niet weet waar te beginnen: wij helpen met (opnieuw) starten én volhouden.

Contacteer ons